بازدید علمی دانشجویان داروسازی از کارخانه تیزپاک
آشنایی دانشجویان داروسازی با صنایع مرتبط با علوم دارویی بمنظور ارتقاء روحیه نشاط، امید، فناوری و کارآفرینی یکی از مهمترین اهداف دانشکده داروسازی بیرجند است. برنامه های بازدید علمی همچنین کمک بزرگی در امر معرفی جایگاه های شغلی مختلف جهت تعیین مسیر و هدف گذاری آینده شغلی دانشجویان خواهد نمود. بر همین اساس بازدید از یکی از صنایع مرتبط با داروسازی برنامه ریزی گردید. بازدید از کارخانه تولید کننده مواد شوینده و بهداشتی برای آشنایی دانشجویان با دستگاه های صنعتی ، مراحل تولید و نکات بهداشتی به شرح ذیل برنامه ریزی شد . کارخانه تیزپاک خراسان در سال ۱۳۷۰ به منظور تولید محصولات پاک کننده و بهداشتی در منطقه قائنات تاسیس گردید .
در روز دوشنبه 15 / 8 / 1402 گروهی از دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند )دانشجویان داروسازی ورودی 1399 و 1400) برای بازدید این کارخانه به شهرک صنعتی قائن همراه ریاست و معاونت آموزشی پژوهشی و اساتید گروه فارماسیوتیکس (دکتر شکیبایی و دکتر قصیم ( رهسپار شدند. 07:30 صبح روز دوشنبه اتوبوس از جلوی درب دانشگاه به مقصد قائن حرکت و ساعت 9 صبح به کارخانه رسید . بازدید از کارخانه یک ساعت و نیم زمان برد و در این حین دانشجویان از خطوط تولید مختلف ، آزمایشگاه های کنترل کیفی ، مراحل تهیه ظروف پلاستیکی ، پرکردن آنها ، پلمپ کردن ، برچسب و تاریخ زدن و انبار بازدید کردند .
در بخش های مختلف دانشجویان توسط مسئول فنی کارخانه و اساتید توجیه و آشنا شدند و نکات ذیل به آنها گفته شد :
1) شیوه فرمولاسیون و کنترل کیفی
2) نکات بهداشتی که کارکنان باید رعایت کنند
3) خطرات و مشکلات ناگهانی که ممکن است رخ دهد و طریقه رفع آنها
4) توضیحات مربوط به مراحل مختلف از وارد کردن ، تست کردن و نگهداری مواد اولیه تا تولید محصول نهایی ، فروش و ارسال آن به نقاط دیگر پس از بازدید کارخانه دانشجویان به آرامگاه بوذرجمهر و مسجد جامع قائن برده شدند و از آنجا دیدن کردند . در نهایت برای صرف ناهار به رستوران سعید واقع در شهر قائن رفتند و ساعت 14:30 اتوبوس دانشجویان به سمت بیرجند حرکت کرد و ساعت ۱۶ به دانشگاه رسیدند .
در این بازدید دید دانشجویان نسبت به بخش صنعت گسترش پیدا کرد و بخشی از دروس که به صورت تئوری یاد گرفته بودند را حضوری و عملی تجربه کردند .
با تشکر از دانشکده داروسازی ، معاونت دانشجویی فرهنگی و انجمن علمی دانشکده داروسازی و دانشجویان فعال در آن و تشکر ویژه از دکتر ناصری ) رئیس دانشکده ( ، دکتر شکیبایی ) معاونت دانشکده ( ، دکتر قصیم ) استادیار فارماسیوتیکس ( ودکتر یوسفی ) رئیس أمور فرهنگی دانشگاه (
زینب ظریف
دبیر انجمن علمی دانشکده داروسازی