گروه فارماکوگنوزی و داروسازی سنتی
فارماکوگنوزی با گیاهشناسی و شیمی ترکیبات گیاهی رابطه نزدیک دارد. به همین سبب است که علم فارماکوگنوزی انتخاب مناسبی برای افرادی است که به انجام تحقیق و کار در مرز مشترک علوم مختلف (و البته مکمل) مرتبط با طبیعت و موجودات زنده علاقه دارند.
دانش داروسازی سنتی و ساخت داروهای طبیعی در ارتباط مستقیم، مستمر و قدرتمند با مفاهیم ارزشمند کتب مهم و مشهوری چون الحاوی، کامل الصناعه الطبیه، قانون در طب و ذخیره خوارزمشاهی و همچنین مبانی علم داروسازی مدرن میباشد. ساخت دارو بهویژه داروهای طبیعی و سنتی علاوه بر تکنیک ساخت معمول و شرایطی که میبایست مطابق با روشهای امروزی به آن پرداخت، واجد نکاتی است که ریشه در مفاهیم و دستورالعملهایی دارد که حکیمان از گذشته در متون و آثار خود به آنها پرداختهاند. ازجمله مصادیق مهم در این زمینه داستان استفاده از آرتمیزیا در بیماری مالاریاست که در سال 2006 آرتمیزین بهعنوان داروی انتخابی اصلی جهت درمان مالاریا مطرح شد حالآنکه ردپای استفاده از این دارو و گیاه مرتبط به هزاران سال قبل برمیگردد. در کشف و جداسازی این داروی فعال نهتنها گزارش در متون سنتی بلکه نحوه استخراج نیز بهخوبی بیانشده است. در این زمینه نیز خانم تویویو دانشمند معروف و برنده جایزه نوبل با الهام گرفتن ازآنچه در متون سنتی کشور خود مطرح نمود و با راهکارها و دستورالعملهای ذکرشده در این کتابها توانست بر این کشف مهم نایل گردد.
اعضای هیئت علمی گروه:
دکتر سیده فاطمه عسکری (استادیار)sfaskari98@bums.ac.ir
دکتر سمیرا اقبالی(استادیار) eghbalis@bums.ac.ir
فعالیت پژوهشی گروه :
بررسی ترکیبات شیمیایی گیاهان دارویی وسایر مواد طبیعی
بررسی آزمایشگاهی اثرات دارویی ودرمانی گیاهان دارویی وسایر مواد طبیعی
فراوری، بهینه یابی، استانداردسازی و آزمونهای بالینی محصولات گیاهی
ارزیابیهای فارماسیوتیکال محصولات گیاهی
گسترش مرزهای دانش درزمینه گیاهان دارویی بومی و داروسازی سنتی
گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت
آزمایشگاه های گروه:
گروه فارماکوگنوزی و داروسازی سنتی دارای آزمایشگاه تحقیقاتی و آموزشی میباشد که در زمینههای استخراج،خالصسازی ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان با استفاده از سامانههای کروماتوگرافی ستون، اسانسگیری، انجام آزمونهای آنتی اکسیدان بر روی عصارهها و ترکیبات خالص و یا اسانسها، ساخت فراورده های طبیعی، کنترل و استانداردسازی فراورده طبیعی فعالیت میکند. همچنین بررسی های میکروسکوپی و ماکروسکوپی گیاهان به منظور کنترل کیفی مواد اولیه نیز انجام می شود.
هرباریوم
دکتر سیده فاطمه عسکری مرتبه: استادیار مدرک تحصیلی: داروسازی سنتی دانشکده: داروسازی ایمیل: sfaskari98@bums.ac.ir | |
دکتر سمیرا اقبالی مرتبه علمی: استادیار مدرک تحصیلی: فارماکوگنوزی دانشکده: داروسازی ایمیل: eghbalis@bums.ac.ir | |
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر موس:
تغییر فونت:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: